снимка БулфотоМакедонският премиер Зоран Заев в интервю за гръцкия вестник Катимерини

...
снимка БулфотоМакедонският премиер Зоран Заев в интервю за гръцкия вестник Катимерини
Коментари Харесай

Заев пред гръцка медия: България сама си измисли проблема с нас, комично е

снимка Булфото

Македонският министър председател Зоран Заев в изявление за гръцкия вестник  " Катимерини " разяснява, че казусът на България с Македония ще се реши. Въпросът е, че България сама си е измислила този " проблем ". " Аз персонално даже не мога да ви го обясня какъв е той, тъй като той е смешен. Такъв проблем няма ", разяснява Заев, представен от БНР.

" Според мен ние ще намерим решение с България. Необходима ни е помощта на Гърция, която сега е наш стратегически сътрудник. Гърция приказва на всеослушание в Европейския съвет посредством премиера Мицотакис и външният минисътр Дендиас за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз и е фокусириана върху този развой ", добавя Зоран Заев, който взе участие на икономическия конгрес в Делфи, край Атина.

Премиерът на Република Северна Македония твърди, че договарянията с България били " забавени заради изборите у нас ".

" Ние продължаваме да преговоряме с тях. Ние сме другари с всички. България сама измисли този проблем. Аз персонално даже не съм в положение да ви обясня самия проблем, тъй като това е смешен проблем, фиктивен проблем. Ние би трябвало да намерим решение, тъй като това е в интерес и на българите, и на македонците от Северна Македония. Това ще бъде от изгода за всички ", споделя още Заев.

Според него " страната му е изпълнила на 100% нужните промени за започване не договаряния за участие в Европейски Съюз " и в случай че България желае, може да блокира страната му по време на преговорния развой.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР